Palmekål med bagt pære og rødløg

2 bundter palmekål 1½ dl perlebyg
2 stk grøntsagsbouillon 4 danske pærer – gerne faste
2 store rødløg 1 spsk olivenolie
1½ tsk honning salt og peber

100 g ristede og afskallede hasselnødder, grofthakkede.

Kog perlebyg i vand med grøntsagsbouillon terninger efter anvisning på pakken. Lad perlebyggen køle af til stuetemperatur eller køleskabskold.

Skær såvel pærer og rødløg i tykke både. Vend i olivenolie, salt og peber. Fordel pærer og rødløg på en bageplade med bagepapir og fordel honningen over pærerne.

Bag pærer og rødløg ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad det køle en smule af, inden det vendes i salaten.

Snit palmekålen i tynde strimler . undgå at bruge stokken, pånær den tynde del helt ude i spidsen.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Dressing:

4 spk mayo 4 spsk creme fraiche 18%
2 spsk honning 3 spsk grov sennep
Saften af ½ citron salt og peber

Vend palmekål, perlebyg og lidt over halvdelen af de bagte pærer og rødløg sammen med dressingen. Top salaten med de resterende bagte pærer og rødløg, og drys til sidst med hasselnødder.

Tip:

Salaten kan både nydes lun og kold – sørg dog for at hverken perlebyg og de bagte pærer og rødløg er alt for varme, når de vendes med dressingen.

 

 

image_pdfimage_print