Salat med kylling og mango
Peanutsauce:
6 hvidløgsfed | 4 små skalotteløg |
ca. 3 spsk citrongræs, meget finthakket | 450 g usaltede peanuts, grofthakket |
6 spak peanutbutter uden sukker | 6 dl vand |
4,5 dl kokosmælk | 6 spsk muscovadosukker, alternativt brun farin |
saft fra 3 limefrugter | 6 spsk soja |
Salat:
8 små hjertesalathoveder eller et stort romaine-salathoved
6 store kyllingebryster, gerne med skind | 3 spsk karry |
2 bakker sukkerærter, skyllet | 2 store modne men faste mangoer |
2 bakker bønnespirer, skyllet | 1 gul eller grøn peberfrugt |
ca. 100 g grofthakkede ristede, saltede peanuts |
Peanutsaucen:
Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter dem i en pande med lidt olie til de begynder at blive blanke, ej brune. Tilsæt citrongræs og de grofthakkede peanuts, og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt vand, kokosmælk, sukker, soja og limesaft, og lad det hele simre på panden til blandingen er nogenlunde ensartet. Blend saucen til den er cremet. Smag den til med salt og evt. lidt mere sukker. Hvis du synes, saucen er for tyk, kan du løsne den lidt med en smule mere vand. Sæt saucen til side.
Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og drys med karry og salt. Steg dem ca. 6 – 8 minutter på hver side. Bræk salaten i mindre stykker og snit peberfrugt og sukkerærter på langs i tynde stykker. Skræl mangoen og skær den på langs i tynde skiver. Bland salaten med salaten i bunden, de forskellige grøntsager, spirerne og mangoen. Skær kyllingebrysterne i og top generøst med pebersauce.