“Brændende kærlighed” som æbleskiver (T)
15-20 g salt
6 dl fløde
12 æggeblommer
12 æggehvider
300 g smør
375 g tørsaltet bacon
6 små løg
Kom smørret i en kasserolle og lad det bruse op. Snit løgene fint. Skær baconen i fine tern eller bjælker og kom det op i smørret. Sæt det hele til at simre indtil løgene er klare, og baconen er tilberedt.
Mens blandingen simrer, skal du lave selve dejen klar. Skil æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Pisk æggehviderne luftige og stive med salt.
Salt, fløde og æggeblommer piskes sammen. Sigt herefter melet i, lidt efter lidt, pisk grundigt igennem, således der ikke er melklumper.
Afkøl løg-, smør- og baconblandingen, og vend det forsigtigt i dejen.
De hårdt piskede æggehvider vendes forsigtigt i lidt efter lidt.
Steg æbleskiverne i klaret smør i en klassisk støbejernspande eller i en elektrisk æbleskivepande.