“Brændende kærlighed” som æbleskiver (T)

600 g hvedemel                                             

15-20 g salt

6 dl fløde

12 æggeblommer

12 æggehvider

300 g smør

375 g tørsaltet bacon

6 små løg

Kom smørret i en kasserolle og lad det bruse op. Snit løgene fint. Skær baconen i fine tern eller bjælker og kom det op i smørret. Sæt det hele til at simre indtil løgene er klare, og baconen er tilberedt.

Mens blandingen simrer, skal du lave selve dejen klar. Skil æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Pisk æggehviderne luftige og stive med salt.

Salt, fløde og æggeblommer piskes sammen. Sigt herefter melet i, lidt efter lidt, pisk grundigt igennem, således der ikke er melklumper.

Afkøl løg-, smør- og baconblandingen, og vend det forsigtigt i dejen.

De hårdt piskede æggehvider vendes forsigtigt i lidt efter lidt.

Steg æbleskiverne i klaret smør i en klassisk støbejernspande eller i en elektrisk æbleskivepande.

image_pdfimage_print