Ceviche T

1 kg fisk, f.eks. lys sejfilet, havtaske el lign. 2 mango
20 cherrytomater 4 – 6 kviste koriander
4 – 6 kviste mynte 4 – 6 spsk. olivenolie
Salt Friskkværnet peber

Marinade:
Saften af 8 limefrugter                              
Skal og saft af 2 usprøjtede appelsiner       
Lidt frisk rød chili
Lidt sukker
2 fed hvidløg

Bland limesaft med fintrevet appelsinskal og saft fra appelsinerne. Hak chilien helt fint og kom også den ved sammen med sukker og pillet, revet hvidløg.
Skær fisken i tynde og mundrette skiver, kom dem i en skål og hæld marianden over. Syren fra citrusfrugterne får det rå fiskekød til at ”koge”, og det bliver derved tilberedt. Lad fisken trække koldt i mindst en halv time og helst nogle timer. Fordel fiskestykkerne på et stort, koldt fad.
Skær mango og avocado ud i passende stykker og halver tomaterne. Fordel det hele over fiskekødet og drys med grofthakket koriander og mynte. Dryp med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.

image_pdfimage_print