Sprødt rugbrød med cremet ærtepurè og rejer
18 skiver rugbrød | 3 1/2 dl ærter (optøet fra frost) |
18 spsk flødeost | 9 dl rejer |
18 spsk dild (frisk, finthakket) | 18 spsk purløg (fisk, finthakket) |
citronsaft | 4 1/2 spsk olivenolie |
salt og peber |
Find en udstikker, gerne rund, og så stor, at du udnytter størrelsen på rugbrødet. Alternativt, kan du bruge et glas. Udstik 2 runde stykker brød, èn på hver skive rugbrød. Steg dem i en smule olie og salt på en varm pande, så de bliver sprøde. Brug din udstikker som form, eller lav din egen form af 2 stykker kageplast og lidt tape. Hvis du laver din egen form, former du kageplast rundt om det stegte rugbrød, sådan at størrelsen er den samme som rugbrødet, og holder formen sammen med lidt tape. Hvis du bruger en udstikker som form, lægger du blot rugbrødet, ned i formen.
Kog ærterne i 10 minutter, si alt vandet fra, og purèr ærterne med en stavblender. Tilføj flødeost og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel ærtepurèen i de 2 forme og sæt det i køleskabet, til det er helt koldt. Vend rejerne med finthakket purløg og finthakket dild, og fordel dem ovenpå ærtepurèen. Fjern formen og servèr.