Ceviche T
1 kg fisk, f.eks. lys sejfilet, havtaske el lign. | 2 mango |
20 cherrytomater | 4 – 6 kviste koriander |
4 – 6 kviste mynte | 4 – 6 spsk. olivenolie |
Salt | Friskkværnet peber |
Marinade:
Saften af 8 limefrugter
Skal og saft af 2 usprøjtede appelsiner
Lidt frisk rød chili
Lidt sukker
2 fed hvidløg
Bland limesaft med fintrevet appelsinskal og saft fra appelsinerne. Hak chilien helt fint og kom også den ved sammen med sukker og pillet, revet hvidløg.
Skær fisken i tynde og mundrette skiver, kom dem i en skål og hæld marianden over. Syren fra citrusfrugterne får det rå fiskekød til at ”koge”, og det bliver derved tilberedt. Lad fisken trække koldt i mindst en halv time og helst nogle timer. Fordel fiskestykkerne på et stort, koldt fad.
Skær mango og avocado ud i passende stykker og halver tomaterne. Fordel det hele over fiskekødet og drys med grofthakket koriander og mynte. Dryp med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.