Fetacreme med bagte tomater og ristet rugbrød

 

 

Fetacreme

1000 g PUCK fetaost 2 dl creme fraiche
1 citron Peber

 

Bagte tomater

500 g cherrytomater 2 dl raps- eller solsikkeolie
4 fed hvidløg 8 kviste frisk timian
salt peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skyl cherrytomaterne og kom dem i et ildfast fad. Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Kom hvidløg, olie, friske timiankviste samt salt og peber over tomaterne. Ryst eller vend det godt sammen.

Bag tomaterne i ovnen i ca. 20 – 25 minutter eller indtil de er bløde. Imens tomaterne bager, så laves fetacremen.

Kom PUCK feta (meget vigtigt, at man bruger en god cremet fetaost for det bedste resultat) og creme fraiche i en foodprocessor.

Kør foodprocessoren til du får en ensartet og lækker creme.

Smag til med frisk citronsaft og peber. Vi bruger ikke salt, da fetaosten er saltet i sig selv.

Fordel fetacremen i en dyb skål og sæt den på køl.

Når tomaterne er færdige, så tages de ud. Mas nogle af tomaterne let med en gaffel, og lad det hele køle en smule af.

Fordel cherrytomaterne samt noget af olien oven på fetacremen.

Serveres med ristet rugbrød skåret i tynde stænger.

Kan serveres med det samme ellers sættes de på køl til senere.

 

image_pdfimage_print