Røget fasanbryst med efterårssalat
4 stk røgede fasanbryster (skæres i tynde skiver) | 2 Hokkaido græskar (ca. 2 kg) |
50 g smør | 2 spsk ahornsirup |
2 tsk groft salt | 4 store røde æbler (ca. 1000 g) |
4 spsk friskpresset citronsaft | 400 g grønkålsblade i tynde strimler |
400 g skyllede brombær | 100 g ristede, grofthakkede hasselnøddekerner |
200 g feta | 100 g tørrede tranebær |
Skyl og halver græskarrene. Fjern kernerne og skær græskarrene i mundrette stykker – lad skallen blive på.
Lad smørret blive gyldent på en sauterpande. Steg græskar stykkerne ved kraftig varme i ca. 8 minutter – til de er møre, vend af og til. Dryp med sirup og drys med salt. Fjern panden fra varmen. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Vend dem sammen med citronsaft. Læg grønkål og græskar på tallerkener og fordel æbler, brombær, hasselnødder, salatost og tranebær herpå. Anret tynde skiver af fasanbryst oven på.