Rikkes opskrift på æbleskiver

250 g hvedemel 3 spsk sukker
1/2 spsk groft salt 1 spsk vanillesukker
1 tsk natron Reven skal og saft af 1/2 citron
1/2 liter kærnemælk 2 æg
Palmin til at smøre panden 1/4 tsk kardemomme

Fremgangsmåde

1)  Tag 2 store skåle.

2)  I skål 1 blander du alle de tørre ingredienser sammen.

3)  I skål 2 piskes kærnemælk og æg sammen.

4)  Bland indholdet af de 2 skåle sammen og pisk det godt igennem.

5)  Tag en æbleskivepande og varm den godt op.

6)  I hvert hul lægger du en klump palmin fedtstof. Sørg for at hele hullet er smurt i palmin.

7)  Herefter fylder du hullet 2/3 op. (Dejen hæver nemlig en smule)

8)  Æbleskiverne vendes efter lidt tid, så de bliver så runde som muligt.

Æbleskiverne skal være helt runde, og for at vende dem er det bedst at bruge noget spidst og tyndt, f.eks. en strikkepind.

Æbleskiverne ser ekstra elegante ud, hvis de drysses med flormelis sigtet gennem en si, så ligner det sne og de kan serveres med en skål flormelis og syltetøj og julehumør.

God appetit.

image_pdfimage_print