Inger-Maries saltimbocca med kylling

(4 personer)

Saltimbocca.jpg-for-web-normal

Ingredienser:

4  kyllingefileter 4  skiver parmaskinke
16  salvieblade 16  tandstikkere
1   dl hvedemel 1 – 2 spsk olivenolie
4 spsk smør 1½ dl hvidvin
1 dl hønsebouillon eller kalvefond friskkværnet peber evt. salt
250 g cherrytomater (skåret i halve) 1 spsk olivenolie
250 g babyspinat

Tilbehør:

800 g små kartofler 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Flæk hver kyllingefilet på midten på den flade led. Skær parmaskinken over på midten og læg ½ stykke skinke på hvert stykke kylling. Sæt skinken fast med 2 tandstikkere. Vend saltumboccaerne i mel. Brun halvdelen på begge sider i lidt olie og en spsk smør på en pande. Læg dem på en tallerken, og steg resten i en ny portion olie og smør. Læg derefter alle saltumboccaerne tilbage på panden, tilsæt så hvidvin og bouillon eller fond, og kog forsigtigt op og lad det simre i 1-2 minutter. Skru op for varmen til sidst, kom 2 spsk smør i små klatter i saucen, og ryst panden imens, så smørret blandes    godt ind i saucen. Smag til med peber og evt. salt. Steg tomaterne i en gryde med olie i 2-3 minutter. Tilsæt spinat og vend den sammen med tomaterne, til den lige akkurat er faldet sammen. Smag til med salt og peber. Kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra og steg dem i olie, til de er gyldenbrune.

Server saltumboccaerne med den lune tomatspinat og de stegte kartofler.

image_pdfimage_print