Focaccia med mandler og basilikumsolie
Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning.
Ingredienser:
10 dl koldt vand | 25 g gær |
2 spsk salt | 600 g durumhvedemel |
Ca. 600 g hvedemel | 4 spsk olivenolie til pensling |
2 spsk flagesalt | 100 g smuttede mandler |
1 dl olivenolie | 2 håndfulde frisk basilikum |
Fremgangsmåde:
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør mel i til dej. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i mindst 10 timer. Tag dejen ud og lad den stå i ca. 1 time på køkkenbordet. Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir, og glat den ud, så godt du kan, med håndfladen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Tænd ovnen på 250 grader. Lav huller i dejen med fingrene. Pensl med olien og drys med salt og mandler. Bag brødet i ca. 25 minutter. Rør olien med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt.