Focaccia med mandler og basilikumsolie

Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning.

Ingredienser:

10  dl koldt vand 25 g gær
2  spsk salt 600 g durumhvedemel
Ca. 600 g hvedemel 4 spsk olivenolie til pensling
2 spsk flagesalt 100 g smuttede mandler
1 dl olivenolie 2 håndfulde frisk basilikum

focacciabroed

Fremgangsmåde:

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør mel i til dej. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i mindst 10 timer. Tag dejen ud og lad den stå i ca. 1 time på køkkenbordet. Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir, og glat den ud, så godt du kan, med håndfladen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. Tænd ovnen på 250 grader. Lav huller i dejen med fingrene. Pensl med olien  og drys med salt og mandler. Bag brødet i ca. 25 minutter. Rør olien med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt.

image_pdfimage_print