Kartoffelbradepandebrød
Kartoffelbradepandebrød:
7 dl lunkent vand | 25 gram gær |
1 tsk salt | 1 spsk citronsaft |
4,5 dl durum mel, eller alm. hvedemel | 4 dl fuldkornsmel |
Fyld:
6 kartofler i tynde skiver | 2 pakker bacon |
2 løg i tynde skiver | 2 tomater i tynde skiver |
4 – 5 spsk olie | Hvidløgs peber og salt |
Lun væsken og tilsæt gær, salt og citronsaft. Rør melet i. Dejen bredes ud på en bageplade, den bliver våd og klistret. Dryp olie over og stil pladen i ovnen i 20 minutter på 50 grader varmluft, eller lad den hæve på køkkenbordet i 40 minutter ved stuetemperatur.
Efter hæve-tiden fordeles fyldet på pizzaen. Tomater nederst, tyndt skårne kartofler i lag henover. I mens skrues ovnens temperatur op på 275 grader varmluft. Læg løg og bacon øverst.
Kartoffelbrødet bages ved 275 grader varmluft i ca. 20 – 25 minutter. Hold øje med brødet, så løgene ikke bliver brændte. Skru evt. lidt ned for temperaturen de sidste 10 minutter.