Kartoffelbradepandebrød

 

Kartoffelbradepandebrød:

7 dl lunkent vand  25 gram gær
1 tsk salt 1 spsk citronsaft
4,5 dl durum mel, eller alm. hvedemel  4 dl fuldkornsmel

 

Fyld:

6 kartofler i tynde skiver 2 pakker bacon
2 løg i tynde skiver  2 tomater i tynde skiver
4 – 5 spsk olie Hvidløgs peber og salt

Lun væsken og tilsæt gær, salt og citronsaft. Rør melet i. Dejen bredes ud på en bageplade, den bliver våd og klistret. Dryp olie over og stil pladen i ovnen i 20 minutter på 50 grader varmluft, eller lad den hæve på køkkenbordet i 40 minutter ved stuetemperatur.

Efter hæve-tiden fordeles fyldet på pizzaen. Tomater nederst, tyndt skårne kartofler i lag henover. I mens skrues ovnens temperatur op på 275 grader varmluft. Læg løg og bacon øverst.

Kartoffelbrødet bages ved 275 grader varmluft i ca. 20 – 25 minutter. Hold øje med brødet, så løgene ikke bliver brændte. Skru evt. lidt ned for temperaturen de sidste 10 minutter.

 

 

 

                                                                                   

                                                                                              

                                  

 

 

                                                       

                                                                                

                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print