Grønne baguetter
Ingredienser:
6 dl fingervarmt vand | 2 spsk olie |
50 g gær | 2 spsk sukker |
2 tsk salt | ca. 13 dl (ca. 800 g) hvedemel |
Fyld:
100 g blødt smør | 1 dl hakket persille |
1 dl hakket purløg | 2 tsk tørret elle 3 kviste friskhakket estragon |
Hæld det fingervarme vand i en skål og bland det med olien. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt og mel lidt af gangen. Ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve i 40 min. Tag dejen op, strø mel på bordet og ælt dejen blank og smidig. Del dejen i 6 lige store dele. Rul dejen ud til aflange dejplader (ca. 30 cm). Rør smør, persille, purløg og estragon sammen til fyldet. Spred 1/6 af fyldet ud på hver dejplade. Rul dejen sammen og læg ruller på 2 plader med bagepapir. Lad dem hæve i 1/2 time. Sæt ovnen på 250 grader. Bag hver plade i 15 min. til baguetterne har fået en gylden farve.