Foccaciabrød
50 g gær | 10 dl vand |
2 tsk sukker | 2 spsk groft salt |
6 spsk olivenolie | 1300 g hvedemel |
6 spsk olivenolie | salt |
Friske rosmarinblade | peber |
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og mel. Ælt dejen til den er blank og smidig – gerne i en røremaskine i 8 – 10 minutter (til dejen samler sig omkring dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret.
Læg bagepapir i en bradepande og bred dejen ud heri – kom evt. lidt olie på hænderne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Hæld olie over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger.
Drys med rosmarin og salt og bag brødet midt i ovnen. Servèr foccaciabrødet lunt.
Bagetid
Ca. 25 minutter ved 200 grader – traditionel ovn.