Foccaciabrød

 

50 g gær 10 dl vand
2 tsk sukker 2 spsk groft salt
6 spsk olivenolie 1300 g hvedemel
6 spsk olivenolie salt
Friske rosmarinblade peber

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og mel. Ælt dejen til den er blank og smidig – gerne i en røremaskine i 8 – 10 minutter (til dejen samler sig omkring dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret.

Læg bagepapir i en bradepande og bred dejen ud heri – kom evt. lidt olie på hænderne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.

Hæld olie over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger.

Drys med rosmarin og salt og bag brødet midt i ovnen. Servèr foccaciabrødet lunt.

Bagetid

Ca. 25 minutter ved 200 grader – traditionel ovn.

 

 

 

image_pdfimage_print