Græskarboller
1 Hokkaidogræskar
400 g græskarmos | 2 dl sødmælk |
50 g gær | 100 g sukker |
2 æg | 2 tsk stødt kardemomme |
16 g salt | ca. 1000 g hvedemel |
100 g blødt smør | 2 tsk kanel |
Kom mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt græskarmos, sukker, æg, salt, kardemomme og kanel. Rør det sammen til der ikke er nogen klumper. Tilsæt mel gradvist, og ælt dejen godt. Dejen skal føles smidig og glat og skal let slippe skålen eller bordet. Den må ikke være klistret. Justèr gerne mængden af mel, da det variere alt efter, hvor våd din græskarmos er. Tilsæt blødt smør i mindre stykker, og ælt det godt ind i dejen, indtil den er flot blank. Læg dejen i en skål, og dæk den til med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter. Del dejen i 30 lige store stykker. Rul bollerne til kugler og spænd dem op, så overfladen bliver flot. Placèr bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pynt og pensling:
Kødsnor | 30 mandler |
2 æg |
Klip 30 stykker kødsnor i en længde af 40 cm. Vikkel forsigtigt snoren under og omkring bollerne. Drej snoren en kvart omgang , og gentag, så du laver et mønster som et hjul med 8 dele. Bind til sidst forsigtigt en knude på snoren. Pisk æg til pensling sammen i en skål, og pensl forsigtigt bollerne. Placèr en mandel i toppen. Bag græskarbollerne i ovnen i cirka 10 – 15 minutter, til de er flot gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, og frigør forsigtigt snoren ved at klippe den løs og hive den af inden servering.