Koldhævede boller
5 dl vand | 5 g gær |
2 tsk flagesalt | 400 g hvedemel |
250 g fuldkornsmel |
Rør vand og gær sammen. Tilsæt 400 g hvedemel, sammen med salt og derefter resten af mel, kerner eller hvad du har lyst til. Rør rundt, så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis. Dæk skålen med låg eller et rent viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer. Tænd ovnen på 250 grader. (hvis der er dampfunktion på ovnen, så kan det anbefales). Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2 – 4 gange over hinanden, og skær den så i 16 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad det stå til ovnen er varm, og bag så bollerne i 10 minutter ved 250 grader. Derefter skrues temperaturen ned på 230 grader, og bollerne bages videre i 10 – 15 minutter (afhænger lidt af din ovn).