Rosmarinbrød med tomat
6 dl lunkent vand | 20 g gær |
2 spsk olie | 6 spsk tomatpurè |
6 spsk finthakket frisk rosmarin, evt. tørret | 2 tsk salt |
2 tsk sukker | 1000 g hvedemel |
Pynt:
Cherrytomater
Små kviste af rosmarin, evt. tørret
Groft salt eller flagesalt
Rør gæren ud i lidt af vandet. Bland olie, tomatpurè og finthakket rosmarin i. Tilsæt salt, sukker og mel. Ælt dejen til den er blød og smidig, ca. 5 – 10 minutter. Dæk dejen med lidt mel og et klæde. Lad dejen hæve i ca. 1½ time.
Læg dejen på bordet og ælt den igennem. Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 gange 25 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Tryk cherrytomater og snå kviste rosmarin ned i dejen. Drys med groft salt.
Lad brødet hæve i ca. 30 minutter.