Tomatsnurrer

 

100 g gær  2 dl mælk
2 dl ymer 2 æg
600 g hvedemel 200 g grahamsmel
2 tsk salt 2 spsk sukker
1,5 dl olie  

 

Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varm og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt ymer, salt, olie, sukker og æg. Rør godt rundt og tilsæt derefter mel lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men lækker smidig. Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid. Når dejen har hævet rulles den ud og skæres i fx 25 – 30 firkanter.

Tomatblanding:

280 g tomatpuré  280 g ketchup
1 tsk timian, tørret 1 dl mælk, til at pensle med
1 spsk sesamfrø, evt. sort sesam – til at drysse over  

Smør firkanterne med en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure. Drys med lidt timian, og rul dem derefter sammen og slå en knude på bollerne, så det bliver en lille rund sag. Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med mælk og drysses med sesamfrø eller birkes.

Bag dem ved 225 grader varmluft i 12-15 minutter

                           

 

                                                           

                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print