Chokolademousse med syltede rabarber (F)

600 g chokolade 9 æggeblommer
1 liter piskefløde Revet skal fra 3 appelsiner
Saft fra 1½ appelsin 30 makroner
1½ dl Rom 9 stk rabarber
300 g sukker 5 stk syltede ingefær
3 dl vand

Snit rabarberne i 1 cm størrelser. Hak ingefær. Kom vand og lidt af ingefærsaften ved. Kom det hele i et ildfast fad, som sættes i en forvarmet ovn 190 grader i ca. 20 minutter.

Knus makronerne, læg dem i portionsskåle og stænk med Rom. Smelt chokoladen over et vandbad. Rør æggeblommerne i. Pisk fløden og vend den i chokolademassen, lidt af gangen. Kom appelsinsaft og skal i og fyld massen i formene – sæt så formene på køl.

Før servering fordeles rabarberne over chokolademassen. Pynt evt. med flødeskum.

image_pdfimage_print