Chokolademousse med syltede rabarber (F)
600 g chokolade | 9 æggeblommer |
1 liter piskefløde | Revet skal fra 3 appelsiner |
Saft fra 1½ appelsin | 30 makroner |
1½ dl Rom | 9 stk rabarber |
300 g sukker | 5 stk syltede ingefær |
3 dl vand |
Snit rabarberne i 1 cm størrelser. Hak ingefær. Kom vand og lidt af ingefærsaften ved. Kom det hele i et ildfast fad, som sættes i en forvarmet ovn 190 grader i ca. 20 minutter.
Knus makronerne, læg dem i portionsskåle og stænk med Rom. Smelt chokoladen over et vandbad. Rør æggeblommerne i. Pisk fløden og vend den i chokolademassen, lidt af gangen. Kom appelsinsaft og skal i og fyld massen i formene – sæt så formene på køl.
Før servering fordeles rabarberne over chokolademassen. Pynt evt. med flødeskum.