Omvendt cheesecake  

 

9 blade husblas 900 g flødeost naturel
4 spsk. flormelis  5 tsk.vaniljesukker
7 dl piskefløde 4 æggehvider
13 spsk. citronsaft  

 

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

 

Rør flødeosten med flormelis og vaniljesukker.

Pisk fløden til flødeskum.

Pisk æggehviden stiv i en anden skål.

 

Hæld citronsaften i en lille gryde, varm den let op, og smelt husblassen sammen med det vand, der hænger ved, i gryden med citronsaften.

 

Hæld husblassen i flødeosten, og pisk grundigt, gerne i en røremaskine. Hæld først flødeskum i, dernæst den stive æggehvide.

Fordel blandingen i glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer.

 

Kikseknas

225 g smør 450 g Digestivekiks
2 tsk. stødt kanel 450 g hindbær
450 g blåbær  

Smelt smørret i en lille gryde. Knus kiksene, og vend dem med kanel. Rør i smørret.

 

Fordel blandingen på et stykke bagepapir, og lad den køle af, så den bliver til en slags crumble.

 

Drys kikseknasen over cheesecakecremen i glassene, og pynt med bær.

 

image_pdfimage_print