Omvendt cheesecake
9 blade husblas | 900 g flødeost naturel |
4 spsk. flormelis | 5 tsk.vaniljesukker |
7 dl piskefløde | 4 æggehvider |
13 spsk. citronsaft |
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Rør flødeosten med flormelis og vaniljesukker.
Pisk fløden til flødeskum.
Pisk æggehviden stiv i en anden skål.
Hæld citronsaften i en lille gryde, varm den let op, og smelt husblassen sammen med det vand, der hænger ved, i gryden med citronsaften.
Hæld husblassen i flødeosten, og pisk grundigt, gerne i en røremaskine. Hæld først flødeskum i, dernæst den stive æggehvide.
Fordel blandingen i glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer.
Kikseknas
225 g smør | 450 g Digestivekiks |
2 tsk. stødt kanel | 450 g hindbær |
450 g blåbær |
Smelt smørret i en lille gryde. Knus kiksene, og vend dem med kanel. Rør i smørret.
Fordel blandingen på et stykke bagepapir, og lad den køle af, så den bliver til en slags crumble.
Drys kikseknasen over cheesecakecremen i glassene, og pynt med bær.
08022022