Fragelitè med kaffecreme og bær

Fragelitèbund

240 g mandler 240 g pasteuriserede æggehvider
2 knsp. salt 400 g sukker
60 g hasselnøddeflager  

Mokkasmørcreme

12 spsk stærk friskbrygget kaffe 200 g blødt smør
200 g blød nougat 240 g flormelis
8 pasteuriserede æggeblommer  

Til servering

2 spsk flormelis

bær

Hak mandlerne til groft mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og salt luftigt med en elpisker. Tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk videre, til du har en stiv marengsmasse. Vend mandelmelet i med en dejskraber.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og læg bagepapir på bagepladerne. Del marengsmassen i 4 lige store portioner. Smør dem ud på hver sin bageplade til en firkant på 30 x 20 cm. Drys hasselnøddeflager på de 2 af bundene. Bag marengsbundene gyldne i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl helt.

Lav en stærk kop kaffe, og lad den køle helt af. Pisk smør, nougat og flormelis sammen med en elpisker, til det har en ensartet konsistens. Pisk æggeblommerne i èn af gangen. Rør til sidst de 12 spsk kaffe i lidt af gangen, og pisk i 1 minut.

Halver fragilitèbundene, så du får 8 bunde, der måler 15 x 20 cm. Læg de 8 bund sammen med mokkesmørcreme imellem hvert lag, og sørg for, at der ligger en bund med hasselnøddeflager øverst. Sæt kagerne i fryseren i mindst 1 time – så er de nemmere at skære ud i flotte firkanter senere.

Skær de frosne kager ud i firkanter. Opbevar dem på køl, og sigt flormelis over, lige før kagestykkerne skal serveres. Pynt evt. med bær.

 

image_pdfimage_print