Små saltkarameltærter med chokolade
Tærtebund:
425 g hvedemel | 75 g rent kakaopulver |
150 g flormelis | 2 knsp. salt |
300 g smør | 2½ spsk vand |
2½ æggeblommer |
Bland mel, kakaopulver, flormelis og salt i en skål. Tilsæt smør og vand og pisk til blandingen ligner små krummer. Tilsæt æggeblommerne, og rør, til dejen samler sig. Vend dejen ud på køkkenbordet, og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 2 timer. Rul så hurtigt tærtedejen tyndt ud på køkkenbordet strøet med kakaopulver. Undgå at håndtere dejen for meget.
Tænd ovnen på 180 grader. Udstik bunde med en rund udstikker eller et glas, gerne lidt større end tærteformenes diameter. Læg tærtebundene i formene, og stil dem på køl i ca. 30 minutter. Bag dem i ovnen i 15 – 20 minutter, og afkøl helt.
Saltkaramel:
500 g sukker | 125 g smør |
6,75 dl piskefløde | 2 g flagesalt |
Smelt sukkeret gyldent i en gryde ved middel varme. Tilsæt og smelt smørret under omrøring. Tilsæt fløden, rør igen. Lad karamellen småsimre i 4 minutter. Tilsæt salt, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad karamellen køle af.
Chokolade glace:
190 g mørk chokolade | 2½ dl piskefløde |
50 g lys sirup |
Hak chokoladen. Opvarm fløde og sirup i en gryde til lige før kogepunktet – det må ikke koge. Hæld fløde og sirup over chokolade, og lad massen stå i 1 – 2 minutter. Rør rundt, til den er ensartet.
Fyld de bagte tærteforme 3/4 op med saltkaramel, og hæld chokolade glace over. Stil tærterne på køl, indtil chokoladen er stivnet, ca. 1 time.
Pynt:
Usaltede pistacienødder uden skal | Bær |
Spiselige blomster |
Hak pistaciekernerne fint, og pynt kagerne med pistacie, bær og spiselige blomster.