Valnøddetærte

Bund:

400 g hvedemel 200 g smør
2 æg 160 g flormelis

Fyld:

200 g marcipan 200 g smør
200 g flormelis 4 tsk vaniljesukker
4 æg 50 g hvedemel
200 g valnødder  

Chokoladeganache:

400 g mørk chokolade 2 dl piskefløde

Ingredienserne til bunden røres sammen i en skål. Ælt det godt sammen, indtil du har en ensartet mørdej. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter, så er den nemmere at rulle ud.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smør to 24 cm tærtefade med lidt smør. Tag din tærtedej ud af køleskabet. Rul den ud tyndt og læg den i tærtefadene. Skær evt. overskydende dej af.

Fordel valnødder på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ovnen i 6 – 7 minutter. Tag dem ud af ovnen og hak dem groft.

Fordel 80 g af nødderne ovenpå din tærtebund. Gem de sidst 20 g til at pynte med.

Marcipanmassen:

Riv marcipanen groft.

Marcipan, flormelis, vaniljesukker og blødt smør kommes i en skål.

Pisk det godt sammen til en ensartet masse med en elpisker,

Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt sammen til du har en luftig masse.

Vend hvedemel i.

Fordel fyldet ovenpå valnødderne på din tærtebund. Fordel det udover hele bunden. Bag kagen i ovnen i ca. 20 – 25 minutter. Når den er lettere gylden på toppen, så er den færdig. Tag den ud, og lad den køle af.

Hak chokoladen groft og put den i en skål. I en lille gryde varmes piskefløden op under omrøring. Når fløden lige når kogepunktet, tages den af og hældes ud over chokoladen. Rør det hele godt sammen, indtil du til sidst har en glat og ensartet chokolade uden klumper.

Fordel chokoladen oven på din bagte kage. Brug evt. en gaffel til at lave et lille mønster på toppen. Top til sidst med valnødder.

Sæt det hele på køl indtil servering.

Servèr evt. med en klat kold creme fraiche eller vaniljeis.

 

image_pdfimage_print