Tiramisu (T)

3 ¾ dl æggeblommer 300 g sukker
1,5 kg mascarpone 2 ¼ dl æggehvider
150 g sukker Lidt espresso eller stærk stempelkaffe
lidt spiritus f.eks rom 2 – 3 pakke lady fingers
kakao til at pudre tiramisuen med til sidst

Fremgangsmåde:

Bryg kaffen, gerne intens/kraftig, og smag den til med spiritus.

Pisk æggeblommerne luftige, og tilsæt 300 g sukker. Tilsæt mascarponen, når sukkeret er opløst. Tilsæt skallen fra en hel citron og saften fra en halv. Rør det hele sammen, indtil massen virker homogen.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt 150 g sukker af 3 omgange, så du får en fyldigere masse.

Vend de to masser forsigtigt sammen, og stil dem på køl i mindst 2 timer.

Dyp Lady fingers i kaffen på begge sider, og læg dem i et fad.

Smør et lag mascarpone-creme på, og læg et lag ladyfingers/savoyardi på. Slut af med et lag mascarponecreme til sidst, og sigt kakao over, inden du sætter din tiramisu på bordet.

image_pdfimage_print