Chokolademousse m. pistacie- og appelsinkrokant (T)
18 stk. cylinder glas
54 stk. friske hindbær
PISTACIE/APPELSIN CROKANT:
390 g sukker
225 g usaltede pistaciekerner
3 stk. appelsin
CHOKOLADEMOUSSE:
375 g god mørk chokolade 64% | 300 g pasteuriseret æggeblomme |
225 g sukker | 5,25 dl pasteuriseret æggehvide |
3 spsk sukker | 1,5 stk. appelsin (saften) |
FREMGANGSMÅDE:
Pistacie/appelsin krokant:
Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne og appelsin-skallen kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. Det afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv. Fordel krokanten i bunden af de otte glas.
Chokolademousse:
Chokoladen hakkes fint og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
Æggehvider og sukker piskes luftige og seje. Kom æggesnapsen op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.
Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen. Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene og stilles i køleskab, indtil de skal serveres.
Pynt med friske hindbær, inden de serveres.