Chokolademousse m. pistacie- og appelsinkrokant (T)

18 stk. cylinder glas

54 stk. friske hindbær

PISTACIE/APPELSIN CROKANT:

390 g sukker

225 g usaltede pistaciekerner

3 stk. appelsin

CHOKOLADEMOUSSE:

375 g god mørk chokolade 64% 300 g pasteuriseret æggeblomme
225 g sukker 5,25 dl pasteuriseret æggehvide
3 spsk sukker 1,5 stk. appelsin (saften)

FREMGANGSMÅDE:

Pistacie/appelsin krokant:

Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne og appelsin-skallen kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. Det afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv. Fordel krokanten i bunden af de otte glas.

Chokolademousse:

Chokoladen hakkes fint og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.

Æggehvider og sukker piskes luftige og seje. Kom æggesnapsen op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.

Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen. Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene og stilles i køleskab, indtil de skal serveres.

Pynt med friske hindbær, inden de serveres.

image_pdfimage_print