Rådhuspandekager

Pandekager:

9 æg 300 g hvedemel
225 g sukker 7,5 dl mælk
150 g smeltet smør 1 spsk smør til stegning

Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.

Steg pandekagerne ved god varme på en slip let pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør. Derefter er der rigeligt fedtstof i dejen til at stege de øvrige.

Appelsincreme:

2 vaniljestænger 1½ l sødmælk
120 g majsstivelse 3 æggeblommer
225 g sukker 6 blade husblas
6 tsk sukker 1 glas orangelikør eller appelsinjuice
6 tsk fintrevet appelsinskal 4,5 dl piskefløde

Kom vaniljekorn og stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.

Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud og kom husblassen i den varme creme. Rør til den smelter.

Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal.

Vend let pisket flødeskum i cremen.

Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.

Abrikossyltetøj:

15 tørrede abrikoser 75 g sukker
ca. 1 1/2 dl vand

Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme.

Blend evt. til ensartet konsistens.

Smør syltetøjet i et jævnt lag på pandekagerne og drys med mandler og appelsinstrimler.

Pynt:

Mandelsplitter og appelsinstrimler, skåret i julienne

Smør toppen af pandekagerne med syltetøj. Drys med Mandelsplitter og appelsinstrimler.

Rådhuspandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.

image_pdfimage_print