Chokolademousse

500 g 70% mørk chokolade   16 æg
280 g rørsukker

Smelt chokolade i mikroovn eller over et vandbad. Pisk æggeblommer og sukker luftige med en elpisker til de får en nærmest hvid farve. Pisk dernæst æggehviderne stive. Hæld den smeltede chokolade forsigtigt i de piskede æggeblommer, mens du rører rundt. Det hele skal være rørt sammen.

Hæld æggehvider i chokolademassen og vend det forsigtigt sammen. 

Kom din chokolademousse i en sprøjtepose og sprøjt moussen ud i de skåle/glas, du vil servere i. Dæk til med film. Lad din chokolademousse stå og trække i mindst 3 timer, gerne natten over. Tag din mousse ud af køleskabet et kvarters tid før servering. Den behøves ikke være isnende kold.

Pynt:

Jordbær overtrukket med Ruby chokolade, dekoreret med striber af mørk chokolade. 

image_pdfimage_print