Pæretærte med marcipan
200 g blødt smør | 200 g sukker + 4 spsk |
4 æg | 200 g hvedemel |
2 tsk bagepulver | 2 tsk vaniljesukker |
200 g revet marcipan | 4 pærer |
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker (de fire spsk undtaget) til en ensartet masse, og tilsæt æggene et af gangen, mens der fortsat piskes. Vend hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og rør det i smørblandingen. Tilsæt marcipanen, og kom så dejen i 2 cirka 15 cm kage- eller tærteforme. Skræl pærerne og udkern dem. Skær dem i tynde både. Stik dem halvt ned i tærtedejen, og drys med de fire spsk sukker. Bag pæretærten midt i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil toppen er flot gylden, og en stegenål eller lignende kommer ren ud efter at være stukket ned midt i tærten.
Servèr pæretærten lun sammen med cremefraiche eller flødeskum.