Baileyfromage med krokant
12 ark husblas | 8 æg |
260 g sukker | 4 dl baileys, stuetempereret |
6 dl piskefløde |
Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand i 10 minutter…
Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive og luftige, så de danner toppe, og skålen kan vendes uden hviden falder ud. Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk dem til til en lys og luftig æggesnaps.
Kram vandet fra husblassen og smelt den ved lav varme i et vandbad. Tag skålen af varmen. Kom baileys i skålen med æggesnaps. Pisk husblas i i en tynd stråle.
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende flødeskum sammen med æggesnaps og Baileys. Rør to spiseskefulde af de stiftpiskede æggehvider i skålen og fold derefter resten af den stiftpiskede æggehvide i.
Fordel i glas og sæt på køl.
Krokant:
160 g sukker | 160 g mandler |
4 nip salt |
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Rør mandlerne i sammen med et nip salt. Rør godt rundt. Hæld det så ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Servering:
4 dl piskefløde (pisket til flødeskum).
Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt med krokant samt toppe af flødeskum sprøjtet ud i små stjerner og nogle pæne blåbær.