Hvid chokolade pannacotta med estragon, syltede brombær og karamelcreme
Pannacotta:
12 dl piskefløde | 2 vaniljestænger |
150 g sukker | ½ bundt estragon |
300 g hvid chokolade | 8 blade husblas |
Blød husblasen ud i koldt vand.
Flæk vaniljestængerne og skrab kernerne ud. Kog piskefløde, vaniljekorn og stænger og sukker sammen under svag varme i ca. 10 minutter. Pisk chokoladen i.
Pluk estragonblade af (gem lidt til pynt). Tag lidt af massen fra og kom estragonblade deri. Det blendes så sammen. Derefter sigtes det så ned i den øvrige del af massen. Vend husblas i og kom det hele i portionsforme og stil dem på køl.
Brombær:
500 g brombær | 200 g sukker |
2 dl vand | 4 stk stjerneanis |
2 appelsiner |
Kom sukker, vand og stjerneanis sammen i en gryde. Varm det op til der dannes seje bobler. Tilsæt presset appelsinsaft. Tilsæt brombær, og lad dem koge med i 2 minutter. Tag brombærrene op. Kog lagen ind. Tag stjerneanis op. Hæld lagen over bærrene og afkøl.
Karamelcreme:
300 g lys chokolade | 200 g sukker |
4 dl piskefløde |
Smelt chokolade og sukker under svag varme, mens du rører hele tiden. Tilsæt fløden og kog det op, til det ligner lys karamel. Det hele afkøles.