Chokolademousse med marengstoppe og karamel popcorn

Chokolademousse:

300 g mørk chokolade 12 past. æggeblommer
100 g sukker 8 dl fløde


Marengs:

4 æggehvider 200 g sukker

Øvrigt pynt:

Høvlet chokolade Mynteblade

Smelt chokoladen og lad den køle en anelse af. Pisk sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk også fløden til en let flødeskum. Bland de tre ting og fordel det i glas, Stil glassene på køl, gerne nogle timer.

Karamel popcorn:

3 spsk smagsneutral olie 2 dl popkornkerner
500 g sukker 120 g smør
2 tsk flagesalt 2 spsk natron

Put olien i en gryde, og varm det godt op. Når olien er varm hældes majskernerne deri. Sæt låg på gryden.

Når kernerne begynder at poppe, ryster du gryden løbende, så indholdet vendes rundt og ikke brænder fast i bunden.

Tag gryden af varmen (forsøg at fjerne de majskerner, der ikke er poppet), og stil den til side, mens du forbereder karamelmassen,

Put sukker i en anden stor gryde og smelt det ved svag/jævn varme, så det bliver til en lysebrun masse. Når sukkeret er smeltet, tilsættes salt og smør. Rør godt rundt. Tag gryden af varmen og tilsæt natron. Nu svulmer karamelmassen op.

Hæld popkornene over i gryden med karamel og ven det hurtigt rundt. Karamellen størkner forholdsvis hurtigt, når det ikke længere er over varmen, så her skal man arbejde lidt hurtigt.

Fordel de karamelovertrukne popcorn på en bageplade beklædt med bagepapir. Når popcornene har fået lov at køle en smule af, knækker du dem fra hinanden. Vent dog ikke til de er helt kolde, for så bliver de svære at skille af uden at ødelægge selve popcornene.

Marengs:

Kom æggehviderne i en røreskål og pisk dem helt stive. Du kan bruge en røremaskine eller en elpisker. Kom så sukkeret i – lidt af gangen, og pisk yderligere i en 5 minutters tid til det er skinnende og sejt. Kom Marengsen over i en sprøjtepose.

Tag chokolademoussen ud af køleskabet og kom lidt karamel-popcorn over i den ene side. Sprøjt nu små marengstoppe på og giv dem en tur med en gasbrænder.

Server med frisk mynte og kom en smule høvlet eller hakket chokolade på.

 

 

image_pdfimage_print