Flødeboller
400 g marcipan | 600 g mørk chokolade |
1½ dl vand | 600 g sukker |
150 g glucosesirup | 1 vanillestang |
6 æggehvider | 2 spsk sukker |
1 sprøjtepose
Skær marcipanrullen i 3 mm tykkelse og læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 3 – 5 minutter ved 200 grader indtil de er lysebrune. Lad dem køle af på pladen og pensl med smeltet chokolade. Bring vand, sukker og glucose i kog med vanillekorn. Lad sukkerlagen koge til den er 117 grader. Pisk æggehviderne sammen med 2 spsk sukker. Pisk den varme sukkerlage i æggehviderne ved lav hastighed. Sæt hastigheden op, og pisk i ca. 15 minutter til massen er kølet af. Fyld æggeskummet i sprøjteposen, og tryk en tyk skumtop på hver marcipanbund. Lad dem stå på køkkenbordet en time, så overfladen tørrer. Smelt chokoladen over vandbad og dyp flødebollerne heri. Du kan evt. drysse med kokos eller andre former for pynt. Stil fadet i køleskabet og lad chokoladen stivne.