Æbletærte med mazarin, karamel og mandler
Tærtebund:
800 g mel | lidt salt |
2 tsk flormelis | 200 g smør |
2 dl mælk |
Bland dejen og læg den på køl. Dejen rulles ud og lægges i 2 tærtefade.
Mazarin:
300 g marcipan | 150 g rørsukker |
100 g smør | 1 dl fløde |
4 æg |
Fyld:
16 æbler (rensede i tynde skiver) | 2 spsk kanel |
2 spsk rørsukker |
Æblerne vendes med sukker og kanel og lægges på tærtebunden. Mazarinmassen smøres over. Bag ved 175 grader i ca. 45 minutter. Hæld karamelmassen over og bag ca. 10 minutter.
Mandelkaramel:
150 g mandler | 150 g rørsukker |
100 g smør | 1 dl piskefløde |
1 spsk honning |
Kom sukker, fløde, smør og honning i en gryde, og kog det op til en gylden karamel. Vend groft hakkede mandler i.