Græskartærte med krydret flødeskum

Tærtebund:

600 g hvedemel 300 g smør
3 æg 180 g sukker
1½ tsk salt

Tærtedejen æltes godt sammen og stilles evt. i køleskab et par timer. Dejen rulles ud og lægges i et tærtefad – helt op til kanten.

Tærtefyld:

1275 g græskarkød 4½ dl ahorn sirup
4½ dl piskefløde 9 æg
6 spsk smeltet smør 3 tsk kanel
3/4 tsk stødte nelliker 3/4 tsk salt

Rør alle ingredienserne godt sammen og spred dem ud over tærtedejen. Bag tærten ved 180 grader i ca. 1 time – eller til fyldet føles fast, og dejen er gylden.

Krydret flødeskum:

6 dl piskefløde 9 spsk flormelis
3 tsk kanel 3 tsk vanilje

Pisk fløden, og bland de resterende ingredienser i. Pynt tærten med flødeskum, når den har stået til afkøling, eller server det i en skål ved siden af.

image_pdfimage_print