Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Billede20

Tærtebund:

800 g mel lidt salt
2 tsk flormelis 200 g smør
2 dl mælk

Bland dejen og læg den på køl. Dejen rulles ud og lægges i 2 tærtefade.

Mazarin:

300 g marcipan 150 g rørsukker
100 g smør 1 dl fløde
4 æg

Fyld:

16 æbler (rensede i tynde skiver) 2 spsk kanel
2 spsk rørsukker

Æblerne vendes med sukker og kanel og lægges på tærtebunden. Mazarinmassen smøres over. Bag ved 175 grader i ca. 45 minutter. Hæld karamelmassen over og bag ca. 10 minutter.

Mandelkaramel:

150 g mandler 150 g rørsukker
100 g smør 1 dl piskefløde
1 spsk honning

Kom sukker, fløde, smør og honning i en gryde, og kog det op til en gylden karamel. Vend groft hakkede mandler i.

image_pdfimage_print