Bagte blommer med hvid chokoladecreme
Bagte blommer:
2250 g blommer | 13½ spsk rørsukker |
4½ vaniljestang | 9 spsk mørk rom |
Tænd ovnen på 175 grader. Skyl og halver blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte. Læg blommerne i et ovnfast fad med bagepapir. Rør rørsukker og vaniljekorn sammen, og fordel det over blommerne. Bag blommerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle og tilsæt så den mørke rom.
Hvid chokoladecreme:
900 g hvid chokolade | 4½ æg |
9 æggeblommer | 13½ dl cremefraiche 38% |
Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Afkøl chokoladen. Rør æg i og derefter cremefraiche.
Fordel de bagte blommer i 18 glas. Fordel chokoladecremen over blommerne, og stil dem i køleskabet i en times tid.
Topping:
110 g hasselnøddekerner | 225 g mandler |
225 g sesamfrø | 110 g solsikkekerner |
22 spsk honning | 13 spsk olivenolie |
18 stilke frisk timian |
Bland nødder og kerner i en skål. Varm honning og olivenolie op på en pande. Fordel nødderne på panden, og rist dem gyldne. Lad dem afkøle på et stykke bagepapir. Hæld nøddeblandingen over glassene lige inden servering, og top med lidt timian, gerne i blomst.