Bagte blommer med hvid chokoladecreme

Bagte blommer:

2250 g blommer 13½ spsk rørsukker
4½ vaniljestang 9 spsk mørk rom

Tænd ovnen på 175 grader. Skyl og halver blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte. Læg blommerne i et ovnfast fad med bagepapir. Rør rørsukker og vaniljekorn sammen, og fordel det over blommerne. Bag blommerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle og tilsæt så den mørke rom.

Hvid chokoladecreme:

900 g hvid chokolade 4½ æg
9 æggeblommer 13½ dl cremefraiche 38%

Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Afkøl chokoladen. Rør æg i og derefter cremefraiche.

Fordel de bagte blommer i 18 glas. Fordel chokoladecremen over blommerne, og stil dem i køleskabet i en times tid.

Topping:

110 g hasselnøddekerner 225 g mandler
225 g sesamfrø 110 g solsikkekerner
22 spsk honning 13 spsk olivenolie
18 stilke frisk timian  

Bland nødder og kerner i en skål. Varm honning og olivenolie op på en pande. Fordel nødderne på panden, og rist dem gyldne. Lad dem afkøle på et stykke bagepapir. Hæld nøddeblandingen over glassene lige inden servering, og top med lidt timian, gerne i blomst.

 

 

image_pdfimage_print