Bakewell-tærte
Mørdej:
Korn af 2 vanillestænger | 250 g smør |
200 g flormelis | ½ tsk salt |
300 g hvedemel | revet citronskal af 1 citron |
4 æggeblommer | 4 spsk mælk eller vand |
Ælt dejen sammen, og sæt den på køl. Beklæd 2 smurte tærtefade.
Fyld:
700 g smuttede mandler | 600 g smør |
600 g sukker | 6 æg |
12 spsk jordbærmarmelade | 2 håndfulde mandelflager |
1 liter creme fraiche 38% |
Blend mandlerne og kom dem i en skål. Blend smør og sukker og skrab det ned i skålen. Pisk æggene og vend dem i blandingen. Smør marmeladen på tærtebundene og fordel cremen over. Drys med mandelflager. Bag tærterne ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Server med creme fraiche.