Bastogne kage med marengs og vaniljeskum

Bastogne bund:

170 g smør 520 g Bastognekiks
90 g sukker  

Tænd ovnen på 160 grader.

Smelt smør i en lille gryde eller i mikroovnen. Knus kiksene, så de er helt fine (et tip er at putte dem i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle). Bland de knuste kiks med de smeltede smør og sukker.

Beklæd 2 springforme (Ø23) med bagepapir og pres kikseblandingen godt ned i bunden.

Marengs:

6 stk æggehvide 2 knivspids salt
280 g sukker  

 

Pisk æggehviderne til de skummer med en elpisker. Tilsæt salt og sukker og skru op for hastigheden.

Pisk ved høj hastighed indtil du har en luftig og glat marengs. Det tager ca. 5 – 10 minutter.

Fordel marengsen ovenpå kiksebunden.

Bag kagen i ovnen i ca. 25 – 30 minutter i den forvarmede ovn. Kagen skal være fast på toppen og have fået lidt farve. Hvis den ikke er det, så giv den lidt længere tid i ovnen.

Tag bunden ud og lad den afkøle helt, så bunden får lov at sætte sig.

Løsn forsigtig formen og fjern den. Skub evt. bunden af springformsbunden og over på en tallerken.

Vaniljeskum

5 dl piskefløde 2 tsk vaniljesukker
2 spsk flormelis 4 spsk creme fraiche

 

Kom piskefløde, creme fraiche, vaniljesukker og flormelis op i en skål. Pisk med en elpisker, indtil du har en fast creme.

Fordel cremen på kagen kort inden servering og pynt med bær/frugt efter eget ønske,

Pynt:

200 g hindbær 100 g blåbær

 

 

image_pdfimage_print