Blødende chokoladekage

375 g Mørk Chokolade (af god kvalitet) 75 g alm. hvedemel
12 æggeblommer (evt. pasteuriseret) 150 g sukker
12 æggehvider (evt. pasteuriseret) 300 g smør

Smelt smørret ved svag varme og tilsæt den hakkede chokolade. Tag det af blusset og stil til afkøling.

Pisk herefter sukker og æggeblommer luftige og skummende. Rør melet og herefter den afkølede chokolade/smør blanding i.

I en ny skål piske æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i smurte muffins forme. Stil til afkøling i køleskabet indtil du er klar til at bage dem.

Bages ved 220 grader i ca. 7 minutter.

Lad dem herefter afkøle i nogle minutter, og anret de fine chokoladekager på en tallerken drysset med lidt flormelis. Brug en sigte for at undgå klumper. Server med en lækker vaniljeis eller flødeskum..

Blødende chokoladekager kan laves om formiddagen, kommes i forme og så bare stå i køleskabet til om aftenen.

Chokoladekagerne kan fryses, når de er kommet i forme. Så tager du dem bare op samme formiddag, hvor de skal bruges om aftenen. Stil dem i køleskabet og bag dem, som der står i opskriften. Kan også bages direkte fra frost, men så skal de have 4 – 5 minutter ekstra. Bruger du større forme, så skal du lægge lidt til i bagetiden.

image_pdfimage_print