Brombær med vanilje- creme og sprød sesam-karamel
Vaniljecreme eller creme anglaise
0,5 liter sødmælk | Kornene af 1 vaniljestang |
16 æggeblommer | 200 g sukker |
0,5 liter piskefløde |
Varm mælk, fløde, vaniljekorn og -stang op til kogepunktet. Det må ikke buldrekoge, kun simre forsigtigt. Tag blandingen af varmen. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til de er hvide og luftige. Hæld forsigtigt og langsomt i en tynd stråle den varme fløde i æggemassen under kraftig omrøring. Hæld massen i en ren gryde og varm forsigtigt op under kraftig omrøring. Rør indtil det tykner. Rør jævnligt i cremen, mens den køler ned.
Sprød sesamkaramel.
800 g sukker | 2 dl vand |
400 g sesamfrø | 2 dl fløde |
800 g friske brombær/æbler |
Bred et stort stykke bagepapir ud på et bord, der kan tåle varme. Bring sukker og vand i kog under omrøring. Lad det simre, indtil sukkerlagen bliver gylden. Vend sesamfrøene i og rør grundigt rundt med en træske. Lad det koge indtil der ingen væde er tilbage, og de tørrer ud. Rør konstant. Tilsæt fløden og kog sammen under meget grundig omrøring. Hæld karamellen ud på bagepapiret og for del det i store grove klumper. Lad sesamkaramellen afkøle i ca. 20 minutter. Bræk den i passende stykker og former.
Server de friske brombær og æbler i tern med vaniljecreme og sprød karamel på toppen.