Chokolademedaljer med karamel
Karamel: købt – tager for lang tid at lave
Kaffecreme:
4 blade husblas | 200 g hvid chokolade |
8 dl piskefløde | 3 spsk instant kaffepulver, f.eks. Nescafè |
Udblød husblas i koldt vand og bring halvdelen af fløden i kog. Tag den af varmen og opløs kaffen her i. Smelt chokoladen her i, tilsæt resten af fløden og afkøl cremen.
Kakaomørdej:
400 g blødt smør | 150 g flormelis |
Korn af 2 vaniljestænger | ½ tsk salt |
2 æg | 500 g hvedemel |
4 spsk kakao |
Ælt dejen sammen og afkøl den. Dejen rulles ud og udstikkes. Bages ved 1750 i ca. 8 minutter.
Glasur og pynt:
200 g flormelis | 4 spsk stærk friskbrygget kaffe |
Høvlet mørk chokolade | evt. spiseligt guldstøv |
Rør en fast glasur af kaffe og flormelis.
På en afkølet medalje sprøjtes en ring af kaffecreme. I midten fyldes der op med lidt karamel. Låget smøres med glasur, inden det lægges på kagen og pyntes herefter med chokolade og evt. spiseligt guldstøv.