Chokolademedaljer med karamel

Karamel: købt – tager for lang tid at lave

Kaffecreme:

4 blade husblas 200 g hvid chokolade
8 dl piskefløde 3 spsk instant kaffepulver, f.eks. Nescafè

Udblød husblas i koldt vand og bring halvdelen af fløden i kog. Tag den af varmen og opløs kaffen her i. Smelt chokoladen her i, tilsæt resten af fløden og afkøl cremen.

Kakaomørdej:

400 g blødt smør 150 g flormelis
Korn af 2 vaniljestænger ½ tsk salt
2 æg 500 g hvedemel
4 spsk kakao

Ælt dejen sammen og afkøl den. Dejen rulles ud og udstikkes. Bages ved 1750 i ca. 8 minutter.

Glasur og pynt:

200 g flormelis 4 spsk stærk friskbrygget kaffe
Høvlet mørk chokolade evt. spiseligt guldstøv

Rør en fast glasur af kaffe og flormelis.

På en afkølet medalje sprøjtes en ring af kaffecreme. I midten fyldes der op med lidt karamel. Låget smøres med glasur, inden det lægges på kagen og pyntes herefter med chokolade og evt. spiseligt guldstøv.

image_pdfimage_print