Chokolademousse
500 g 70% mørk chokolade | 16 æg |
280 g rørsukker |
Smelt chokolade i mikroovn eller over et vandbad. Pisk æggeblommer og sukker luftige med en elpisker til de får en nærmest hvid farve. Pisk dernæst æggehviderne stive. Hæld den smeltede chokolade forsigtigt i de piskede æggeblommer, mens du rører rundt. Det hele skal være rørt sammen.
Hæld æggehvider i chokolademassen og vend det forsigtigt sammen.
Kom din chokolademousse i en sprøjtepose og sprøjt moussen ud i de skåle/glas, du vil servere i. Dæk til med film. Lad din chokolademousse stå og trække i mindst 3 timer, gerne natten over. Tag din mousse ud af køleskabet et kvarters tid før servering. Den behøves ikke være isnende kold.
Pynt:
Jordbær overtrukket med Ruby chokolade, dekoreret med striber af mørk chokolade.