Græskartærte med krydret flødeskum
600 g hvedemel | 300 g smør |
3 æg | 180 g sukker |
1½ tsk salt |
Tærtedejen æltes godt sammen og stilles evt. i køleskab et par timer. Dejen rulles ud og lægges i et tærtefad – helt op til kanten.
Tærtefyld:
1275 g græskarkød | 4½ dl ahorn sirup |
4½ dl piskefløde | 9 æg |
6 spsk smeltet smør | 3 tsk kanel |
3/4 tsk stødte nelliker | 3/4 tsk salt |
Rør alle ingredienserne godt sammen og spred dem ud over tærtedejen. Bag tærten ved 180 grader i ca. 1 time – eller til fyldet føles fast, og dejen er gylden.
Krydret flødeskum:
6 dl piskefløde | 9 spsk flormelis |
3 tsk kanel | 3 tsk vanilje |
Pisk fløden, og bland de resterende ingredienser i. Pynt tærten med flødeskum, når den har stået til afkøling, eller server det i en skål ved siden af.