Hvid chokolade pannacotta med estragon, syltede brombær og karamelcreme

Pannacotta:

12 dl piskefløde 2 vaniljestænger
150 g sukker ½ bundt estragon
300 g hvid chokolade 8 blade husblas

Blød husblasen ud i koldt vand.

Flæk vaniljestængerne og skrab kernerne ud. Kog piskefløde, vaniljekorn og stænger  og sukker sammen under svag varme i ca. 10 minutter. Pisk chokoladen i.

Pluk estragonblade af  (gem lidt til pynt). Tag lidt af massen fra og kom estragonblade deri. Det blendes så sammen. Derefter sigtes det så ned i den øvrige del af massen. Vend husblas i og kom det hele i portionsforme og stil dem på køl.

Brombær:

500 g brombær 200 g sukker
2 dl vand 4 stk stjerneanis
2 appelsiner  

Kom sukker, vand og stjerneanis sammen i en gryde. Varm det op til der dannes seje bobler. Tilsæt presset appelsinsaft. Tilsæt brombær, og lad dem koge med i 2 minutter. Tag brombærrene op. Kog lagen ind. Tag stjerneanis op. Hæld lagen over bærrene og afkøl.

Karamelcreme:

300 g lys chokolade 200 g sukker
4 dl piskefløde  

Smelt chokolade og sukker under svag varme, mens du rører hele tiden. Tilsæt fløden og kog det op, til det ligner lys karamel. Det hele afkøles.

 

 

image_pdfimage_print