Kaffe crème brûlèe
270 g rørsukker | 7 dl skummetmælk |
8 dl piskefløde | 2 stk vaniljestang |
180 g kaffebønner | 3 stk æg |
18 stk æggeblommer |
Sæt ovnen på 140o.
Varm mælk og fløde op i en gryde. Kom vanilje og hele kaffebønner i. Varm det op til lige under kogepunktet.
Pisk æg, æggeblommer og 40 g sukker sammen i en skål.
Tilsæt den varme mælkeblanding under konstant piskning, og si derefter vaniljekorn og kaffebønner fra.
Fyld cremen i små, ovnfaste portionsskåle. I den klassiske opskrift på crème brûlèe anvendes små ramekinskåle.
Sæt skålene i en bradepande med lidt vand i bunden, og bag til de er faste en god halv times tid. Køl af i køleskab.
Servering:
Strø rørsukker over skålene i et tyndt lag. Karamelisèr sukkeret med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder, sætter du formene med crème brûlèeen fra køleskabet og ind under den rødglødende grill i ovnen i ca. 2 minutter.