Mandellagkage 6 – 8 personer
Bunde:
150 g mandler
4 æggehvider
Tænd ovnen på 180 grader
Mandlerne males fint og blandes derefter med sukker. Æggehviderne piskes meget stive. Mandelmassen blandes forsigtigt med æggehviderne.
På bagepapir tegnes 3 cirkler med en diameter på ca. 20 cm. Cirklerne smøres med smør og drysses med rasp.
Fordel massen jævnt på de 3 cirkler.
Sættes i ovn og bages i 20 – 30 minutter.
Smørcreme:
110 g smør | 110 g flormelis |
3 æggeblommer | 1,5 dl fløde |
citron | vanillestang |
mandelflager |
Æggeblommer og fløde piskes omhyggeligt i en lille tykbundet gryde, der opvarmes forsigtigt under piskningen. Der fortsættes til cremen er jævn.
Cremen afkøles. Evt. i et vandbad.
Smør, flormelis og vanille røres sammen og blandes i den afkølede creme, der tilsættes lidt af gangen, mens der piskes.
Smag evt. til med lidt citronsaft.
Cremen lægges mellem bundene og over kagen. Flormelis drysses over kagen.
Smuttede mandler eller mandelflager ristes let gyldne på en pande og drysses over kagen.
Hindbærpure:
200 g friske eller frosne hindbær
Sukker
Hindbærrene blendes og presses med en ske gennem en si. Smag til med sukker.