Rådhuspandekager
Pandekager:
9 æg | 300 g hvedemel |
225 g sukker | 7,5 dl mælk |
150 g smeltet smør | 1 spsk smør til stegning |
Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
Steg pandekagerne ved god varme på en slip let pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør. Derefter er der rigeligt fedtstof i dejen til at stege de øvrige.
Appelsincreme:
2 vaniljestænger | 1½ l sødmælk |
120 g majsstivelse | 3 æggeblommer |
225 g sukker | 6 blade husblas |
6 tsk sukker | 1 glas orangelikør eller appelsinjuice |
6 tsk fintrevet appelsinskal | 4,5 dl piskefløde |
Kom vaniljekorn og stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud og kom husblassen i den varme creme. Rør til den smelter.
Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal.
Vend let pisket flødeskum i cremen.
Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.
Abrikossyltetøj:
15 tørrede abrikoser | 75 g sukker |
ca. 1 1/2 dl vand |
Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme.
Blend evt. til ensartet konsistens.
Smør syltetøjet i et jævnt lag på pandekagerne og drys med mandler og appelsinstrimler.
Pynt:
Mandelsplitter og appelsinstrimler, skåret i julienne
Smør toppen af pandekagerne med syltetøj. Drys med Mandelsplitter og appelsinstrimler.
Rådhuspandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.