Sprøde æbleruller med is
Æblefyld:
300 g rosiner | 16 spsk rom |
12 æbler | 4 tsk stødt kanel |
8 spsk rørsukker | 2 pk fillodej |
100 g smør til pensling |
Bland rosiner og rom i en skål. Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Vend æbler og rosiner med kanel og rørsukker. Tænd ovnen på 200 grader. Skær fillodejen i stykker på 10 x 15 cm. Læg fillodejstykkerne oven på hinanden, så du får bunker bestående af 3 lag. Læg 2 spsk æblefyld på hver, og rul fillodejen sammen ved at folde kanterne ind i begge sider og rulle den sammen, så det ligner en forårsrulle. Læg æblerullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Smelt smørret i en lille gryde. Pensl æblerullerne med smør, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Servering:
Sigt lidt flormelis over de lune æbleruller. Servèr som de er, eller byd evt. lidt vanilleis, karamelsauce og blåbær til.