Trøffelkage med valnødder

troeffelkage med valnoedder.JPG-for-web-normal

200 g smør 200 g farin
200 g mørk chokolade 6 æg
1 tsk bagepulver 100 g hvedmel

Topping:

300 g mørk chokolade 100 g blød smør
6 spsk fløde 200 g valnøddekerner
4 spsk rørsukker

Smelt smør, farin og chokolade over et vandbad. Kom det i en stor skål, og rør æggene i, èt af gangen. Sigt bagepulver og mel i, og vend forsigtigt rundt. Kom dejen i en smurt form, og bag den ved 175 grader i 20 – 30 minutter. Lad kagen afkøle helt. Lav toppingen: Smelt chokolade over et vandbad. Tag den smeltede chokolade fra varmen, og rør smør og fløde i. Sæt det i køleskabet, og lad toppingen sætte sig i 30 minutter. Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne. Drys med sukker, og lad det akkurat smelte. Smør toppingen på kagen i et jævn lag, og drys helt tæt med valnødder.

Servèr kagen i firkantede stykker. Kan serveres med en klat flødeskum.

image_pdfimage_print