Trøffelkage med valnødder
200 g smør | 200 g farin |
200 g mørk chokolade | 6 æg |
1 tsk bagepulver | 100 g hvedmel |
Topping:
300 g mørk chokolade | 100 g blød smør |
6 spsk fløde | 200 g valnøddekerner |
4 spsk rørsukker |
Smelt smør, farin og chokolade over et vandbad. Kom det i en stor skål, og rør æggene i, èt af gangen. Sigt bagepulver og mel i, og vend forsigtigt rundt. Kom dejen i en smurt form, og bag den ved 175 grader i 20 – 30 minutter. Lad kagen afkøle helt. Lav toppingen: Smelt chokolade over et vandbad. Tag den smeltede chokolade fra varmen, og rør smør og fløde i. Sæt det i køleskabet, og lad toppingen sætte sig i 30 minutter. Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne. Drys med sukker, og lad det akkurat smelte. Smør toppingen på kagen i et jævn lag, og drys helt tæt med valnødder.
Servèr kagen i firkantede stykker. Kan serveres med en klat flødeskum.