Valnøddekage med nougatcreme
600 g valnødder | 6 tsk bagepulver |
3 spsk mel | 18 æggehvider |
750 g sukker |
Blend valnødder med bagepulver og mel til en rasp. Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter (mens der piskes) sukker lidt efter lidt. Hviderne skal være så stive, at man kan lave toppe i dejen. Vend valnødderaspen forsigtigt i. Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd en stor bradepande med bagepapir, og fordel dejen i et jævnt lag. Bag bunden i 20 – 25 minutter, til den er fast. Afkøl bunden i bradepanden på en bagerist. Når kagen er helt afkølet, udstikkes 12 cirkler.
Nougatcreme:
6 blade husblas | 6 dl fløde |
250 g nougat | 6 pasteuriserede æggeblommer |
Udblød husblas i koldt vand. Smelt nougat over vandbad – den skal være god varm. Pisk fløden til en let skum. Smelt husblassen. Kom æggeblommer og husblas i nougaten og rør godt. Lad den køle lidt af inden fløden vendes i.
Kagerne kan pyntes med valnødder oven på nougatcremen.